Over deze site
Weblog
Lezers schrijven de PZC
Ikmaakmezorgen artikelen
Krantenartikelen

Zo komt men op deze webstek.

Zierikzee, 21 juli 2006

Nadat deze webstek (een beter woord dan website, dat in Vlaanderen veel meer gebruikt wordt dan in Nederland) opgestart was werd hij in het begin aan belangstellenden en betrokkenen doorgegeven en vrij snel was er een groep vaste bezoekers.

Vervolgens heb ik geprobeerd om te zorgen dat de webstek via Google gevonden zou kunnen worden. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Er zijn richtlijnen voor het inrichten van een site en hoe je je bij Google moet aanmelden. En dan is het een kwestie van wachten.

Er kwam een doorbraak nadat ontpolderen.startpagina.nl met webmaster Jack Hamelink uit Terneuzen met zijn ontpolder.startpagina startte. Bij website richtlijnen stond inderdaad: Zorg dat je in een startpagina.nl webstek opgenomen wordt. Een paar dagen nadat ontpolderen.startpagina.nl online was zat mijn webstek in Google.

Via het log van de bezoekersstatistiek kan ik zien met behulp van welke zoekwoorden men op mijn website komt. Al gauw bleek dat het opnemen van krantenartikelen en ingezonden brieven op mijn site een dermate verscheidenheid aan tekst, gerelateert aan ontpolderen en Zeeland in het algemeen geeft dat de site nu heel makkelijk gevonden wordt; ook door voorstanders van ontpolderen.

Er komen nu 25 tot 30 bezoekers per dag, waarvan de helft voor de eerste keer.

Hieronder een bloemlezing van de zoekwoorden:


Naschrift op 12 augustus 2007.
Zo komt men op deze webstek!

Inmiddels is Jack Hamelink lang geleden gestopt met zijn startpagina.
Verder ben ikzelf gestopt met nieuwe zoekwoorden aan de bovenstaande lijst toe te voegen, omdat bleek dat ik daarmee bewerkstelligde dat men via Google soms op deze pagina kwam en dat was niet mijn bedoeling. Bij bestudering van de zoekwoorden van de laatste maanden en de bovenstaande lijst dan valt op dat er nieuwe zoek woorden ontstaan, zoals bijvoorbeeld "participatietop balkenende iv". Het boeiende is dat je dan bij een artikel van Frank Kalshoven van de Volkskrant op mijn site terecht komt en niet bij de Volkskrant zelf. Ja... de wegen van Google zijn ondoorgrondelijk.

Het aantal bezoekers per dag op deze webstek is intussen flink toegenomen naar gemiddeld 79 bezoekers per dag, 455 paginas per dag en 20,8 MBytes per dag (gemiddeld in de maand juli 2007)

 

 

Ontpolderen in de Staten van Zeeland
Foto's van de bedreigde polders

Links

 

 

 

e-mails/brieven
aan de overheid
en politici

 

Standpunten
ontpolderen Zeeuwse gemeenten